Topp 5 viktigaste handverktygen för hemmafixare

Det finns nästan inget hem utan några handverktyg. Om du är den händiga hemmafixaren i familjen så är det bra att se till att du har de viktigaste verktygen. Även om du skulle kunna anlita en hantverkare eller snickare, så finns det gott om enkla jobb som du kan göra själv så länge du har verktygen. Med rätt verktyg kan du göra allt från att laga ett trasigt bord till att sätt ihop en IKEA-möbel. Att anlita en hantverkare för varje jobb blir besvärligt och ganska dyrt. De fem viktigaste handverktygen du måste ha är:

  • Slipmaskin
  • Hammare
  • Handsåg
  • Skruvmejsel
  • Sladdlös borrmaskin

5 handverktyg varje hemmafixare behöver

1. Slipmaskin – I likhet med en borrmaskin kan en slipmaskin användas på en mängd olika material, till och med hårda och kompakta material som metall. Det här gör slipmaskinen till ett mycket användbart verktyg med många fördelar jämfört med fräsning och hyvling. Du bör inte köpa vilken som helst utan att kika på populära slipmaskiner hosTest.se. Där hittar du bäst i test-modeller som är utvalda baserat på ett antal viktiga egenskaper som dimension, effekt och varvtal. Ta till exempel den senaste testvinnaren från 2021, Makita 9911 Bandslip, med en effekt på 650 watt. Denna modell är testvinnare 2021 hos både Bäst-i-test.se och Pricerunner.

2. Hammare – Ett av de mest grundläggande verktygen en hemmafixare behöver är utan tvekan en bra hammare. Utan detta verktyg i din arsenal kommer du inte komma långt med dina projekt och reparationer. Ett tips är att skaffa en tyngre hammare då det ger mer kraftfulla slag som i sin tur resulterar i mindre arbete från din sida.

3. Handsåg – En handsåg är ett användbart verktyg för allmänna projekt och reparationer i ditt hem, inte minst för att såga fina och rena snitt i trä. Fördelen med handsågar är att de till skillnad mot motorsågar är mycket enklare och lättare att hantera.

4. Skruvmejsel – En skruvmejsel av hög kvalitet kan användas till en mängd saker varje dag, från att justera skåpluckor och bygga möbler till att byta batterier i elektronik.

5. Sladdlös borrmaskin – En sladdlös borrmaskin är ett av de mest användbara och mångsidiga verktygen du kan äga. Den kan användas i allt från att skruva ihop saker till att borra hål i en mängd olika material. Med en borrmaskin i din arsenal av verktyg är du redo för de flesta hemmaprojekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *