3 snabba tips om hur du inreder en relaxavdelning

Har du ett utrymme i huset som du inte använder? Varför inte bygga en härlig oas för avkoppling och lugn, alltså en så kallad relaxavdelning? Med enkla medel kan du bygga en harmonisk plats där hela familjen kan återhämta sig efter långa och hektiska dagar. Här får du tre snabba tips för hur du ska inreda en relaxavdelning.

Välj ett tema för din relaxavdelning

Det blir ofta enklare att inreda om du har ett tema att gå efter. Den japanska stilen är ett klassiskt val om du vill skapa en lugn och stillsam relaxavdelning. Leta efter detaljer i bambu, några sköna och tillbakalutande stolar eller körsbärsträd. Den japanska stilen är väldigt säregen och därför är det lätt att hitta fina inredningsdetaljer. Som pricken över i:et bör du ställa in härliga produkter med japanska ingredienser och låta dem ta synlig plats. Välj gärna vackra flaskor som blir som en inredningsdetalj i sig själva.

Få rum med en bastu

Visste du att det finns många fördelar med att bada bastu? Det är bra för din hud, för dina muskler och gör så att du slappnar av. Om du har plats att bygga bastu är det alltså inget du kommer ångra. Se till att skapa en mysig atmosfär där det är enkelt att trivas. Det handlar om allt från belysning i väggarna till detaljer som vita ihoprullade handdukar på en bänk. För en extra myskänsla kan du ställa in några vackra ljuslyktor och varför inte en skål med lite färska bär? Att bada bastu ska vara en helhetsupplevelse där inredningen spelar en stor roll. Titta på inspirationsbilder och plocka ut de bästa delarna till din bastu.

Satsa på en massa gröna växter

Oavsett vilket tema du väljer att köra på i din relaxavdelning bör du alltid inkludera gröna växter när det är dags att inreda. Det finns flertalet gröna växter som trivs i den miljön och får badrummet att kännas mer levande. Ett bra exempel är Fredskallan. Den är dessutom ett bra alternativ för dig som gärna glömmer det där med vattning. Tycker du gröna växter låter lite tråkigt är Kalatea en fin växt. Den skiftar i rosa, vitt och gult och gör sig väldigt bra i spamiljö. Du kan både ställa ut några större växter på golvet och några mindre i små krukor. Det viktiga är att växterna passar i proportion till ditt utrymme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *